Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs 2020

Overheidspartners voeren druk op criminele motorclubs verder op
Criminele motorclubs minder zichtbaar; goede informatiepositie blijft cruciaal

De continue integrale aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) door de overheid geeft goede resultaten. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs’ van het Landelijk Strategisch Overleg integrale aanpak OMG’s (LSO). Dankzij de intensieve samenwerking tussen het lokaal bestuur, politie, Belastingdienst, FIOD, Openbaar Ministerie en Koninklijke Marechaussee laten motorbendes zich minder in de publieke ruimte zien en organiseren de bendes geen evenementen. Corona-maatregelen spelen in het laatste geval ook een rol.
De problematiek is echter niet verdwenen. OMG’s en hun leden houden zich nog altijd bezig met criminele activiteiten. Het voortzetten van deze aanpak blijft dan ook van groot belang.

Het volledige persbericht en de Voortgangsrapportage OMG 2020 vind je via de links hieronder.